Μένουμε σπίτι, ευκαιρία να προσφέρουμε λίγη χαρά στα μικρά μας, με μία ανανέωση στο παιδικό δωμάτιο. Μεταμορφώνουμε τον χώρο τους, σε 6 απλά βήματα.
Ιδιαίτερα θα ικανοποιηθούν τα μικρά μας, αν ζητήσουμε τη βοήθειά τους, δίνοντάς τους έτσι, την ευχαρίστηση της επιλογής αλλά και σπαταλώντας μερικές ώρες δημιουργίας μαζί τους.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν…
Βήμα 1ο:
Επιλέγουμε τα χρώματα και το θέμα του δωματίου. Ο λόγος είναι για να μην χαθούμε στην πορεία, ανάμεσα σε εικόνες και αντικείμενα. Μην περιοριστείτε σε ένα θέμα και καλό θα ήταν να αποφύγετε γνωστούς ήρωες κινουμένων σχεδίων, παραμυθιών κλπ. Επιλέξτε γενικά θέματα (διάστημα, ταξίδια, μπαλαρίνες, γεωμετρικά σχήματα, ινδιάνοι, κλπ.) ώστε να μην χρειάζεται αλλαγή η διακόσμηση μόλις εμφανισθεί ο νέος αγαπημένος ήρωας του μικρού σας.
Βημα 2ο:
Διαχωρίζουμε σε φακέλους (στον υπολογιστή μας, κινητό, τάμπλετ κλπ. ή και στο pinterest) ανάλογα το θέμα, τα προϊόντα και τις εικόνες που μας άρεσαν και έχουμε ξεχωρίσει, μετά από έρευνα. Με αυτά, δημιουργούμε τα inspiration boards που θα μας βοηθήσουν να κρατήσουμε συγκεντρωμένη την εικόνα που θέλουμε να δώσουμε στο χώρο μας.
Βήμα 3ο:
Αφού έχουμε καταλήξει στο ύφος, η πορεία που θα ξεκινήσουμε τη δημιουργία μας έχει ως εξής: Διαλέγουμε χρώματα για τους τοίχους και αποφασίζουμε αν σε κάποιον από αυτούς “παίξουμε” με διχρωμίες σε κάποιο γεωμετρικό σχέδιο, θεματικό (π.χ. κτίρια, βουνά,κ.ά.) ή αφαιρετικό (πουά, τρίγωνα, κλπ.). επίσης, αποφασίζουμε αν θέλουμε αντί να “διασκεδάσουμε” το χώρο με βάψιμο, να χρησιμοποιήσουμε ταπετσαρία. Μία ιδιαίτερα όμορφη λύση κι όχι απαραίτητα ακριβότερη ανάλογα το σχέδιο που θα επιλέξουμε. (*διαδικτυακά μπορείτε να παραγγείλετε την ταπετσαρία σας από την Teepeelicious. Ας είναι από τις πρώτες σας κινήσεις, ώστε να φτάσει στα χέρια σας μέχρι να ολοκληρωθούν οι υπόλοιπες εργασίες)
Βήμα 4ο:
Τελειώσαμε με τους τοίχους και σειρά έχουν τα έπιπλα. Οι επιλογές είναι πολλές. Έτσι, για να μην χαθούμε στην ποικιλία, αποφασίζουμε αν τα έπιπλα θα είναι βασικό στοιχείο της διακόσμησης του χώρου (με χρώματα, ζωγραφικές φιγούρες) ή κάτι πολύ ουδέτερο (λιτός σχεδιασμός, μονόχρωμο), αν θέλουμε να είναι διαδραστικό (πχ κρεββάτι σπιτάκι, teepee-bed, με τσουλήθρα, κλπ) ή απλά ένα έπιπλο ύπνου, αποθήκευσης, μελέτης.
Βήμα 5ο:
Έφτασε και η στιγμή για το “ντύσιμο” του δωματίου: Κουρτίνες, λευκά είδη και χαλιά. Ανάλογα τα χρώματα και τα σχέδια που έχουμε αποφασίσει, συνδυάζουμε και τα παραπάνω, με βάση όμως ουδέτερους απαλούς χρωματισμούς, βάζοντας απλά πινελιές που θα χαρίσουν ένα διακριτικό δέσιμο ανάμεσα στα αντικείμενα του χώρου.
Βήμα 6ο:
Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.
Δίνουμε έμφαση στην τέχνη στους τοίχους αλλά και στη αποθήκευση των παιχνιδιών, βιβλίων κλπ. Είτε επιλέξετε κάποια prints, posters, πίνακες είτε τα έργα των μικρών καλλιτεχνών σας, δώστε προσοχή στον τρόπο τοποθέτησής τους. Δημιουργήστε ένα gallery wall και αποφύγετε τη διάσπαρτη τοποθέτηση έργων χωρίς ιδιαίτερη σημασία, απλά για να γεμίσετε τους τοίχους.
Για την αποθήκευση των παιχνιδιών, επιλέξτε να χωρίσετε τα είδη σε όμορφα καλάθια που και εύκολα θα βρουν τη γωνιά τους και θα κάνουν πιο άνετη την εύρεση των επιθυμητών από τα παιδιά, παιχνίδια.
Χωρίστε γωνιές δράσης, και συμπληρώστε με σήμανση όπως: read, play, sleep, cook, paint κλπ.(ο λόγος που προτείνουμε αγγλικές λέξεις είναι απλά επειδή είναι μικρότερες άρα και πιο διακριτικές. Εσείς εμπνευστείτε και δημιουργήστε τη δική σας σήμανση).
Αν ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα, δεν θα πιστεύετε ούτε εσείς πόσο εύκολα πετύχατε το αποτέλεσμα των δωματίων που τόσο καιρό θαυμάζατε και τα παιδιά σας ονειρεύονταν!
Τα φιλιά μου,
Decofairy