Πως να μεταφέρεις το φωτιστικό σου στο σωστό σημείο

image

Είμαι σίγουρη πως η σημερινή ανάρτηση αγγίζει ευαίσθητη χορδή για πολλούς από εσάς. Θέμα, η σωστή θέση των φωτιστικών οροφής και πως να την πετύχετε.Αν βέβαια είστε από τους τυχερούς που μελετήθηκε ο φωτισμός βάσει της διάταξης των επίπλων σας, να σας πω ότι ανήκετε στη μειοψηφία.
Πρόκειται για ένα πρόβλημα που συναντώ σε σπίτια πελατών μου, τόσο σε παλιότερες κατασκευές όσο και σε σύγχρονες. Συχνά μάλιστα, υπάρχει μόνο μία παροχή στο κέντρο χώρου που μοιράζεται το καθιστικό κι η τραπεζαρία, με αποτέλεσμα να μη φωτίζεται σωστά ούτε το ένα ούτε το άλλο σημείο.
extension-lights-2extension-lights-3 extension_lights-3

Βασικότερη ανάγκη για το φωτισμό πάνω από το τραπέζι, υπάρχει φυσικά στην τραπεζαρία…εκτός κι αν την έχεις μόνο για ρομαντικά δείπνα, με κεράκια, λουλούδια, απαλή μουσική και τα συναφή.
Το καθιστικό με τη σειρά του, μπορεί να ενισχυθεί σε φωτισμό από λάμπες δαπέδου και επιτραπέζια φωτιστικά, στοιχεία που ομολογουμένως είναι απαραίτητα για να χαρίσουν ατμόσφαιρα.imageΉδη στις παραπάνω εικόνες θα έχεις παρατηρήσει όμορφους τρόπους να μετακινήσεις τη θέση του φωτιστικού σου, χωρίς μερεμέτια, χωρίς συνεργεία. Αρκεί ένας γάντζος και μια μακρυά αλυσίδα ή ένα καλώδιο. Τοποθετείς το γάντζο πάνω από το επιθυμητό σημείο (συνήθως στο κέντρο του τραπεζιού) και κρεμάς το φωτιστικό σου, αφού πρώτα του έχεις μακρύνει το καλώδιο και την αλυσίδα. Τόσο απλά!imageimageimage

Κι αν οι παραπάνω εικόνες είναι πολύ κλασικές για τα γούστα σου, τότε η παρακάτω ντίζα είναι το εξάρτημά σου.extension-lights-4 extension-lights-5

Αν πάλι, είσαι vintage τύπος, τότε μία σιδερένια σωλήνα θα αποτελέσει τη βάση για να κρεμάσεις πληθώρα φωτιστικών χωρίς να σε απασχολεί πως έχεις μόνο μία παροχή.
extension_lights-2 image image
Αλήθεια, εσύ έχεις ανάλογο θέμα με τις θέσεις των φωτιστικών σου; και αν ναι, πως το αντιμετώπισες;
Τα φιλιά μου,
Decofairy

7 thoughts on “Πως να μεταφέρεις το φωτιστικό σου στο σωστό σημείο

  1. Γάντι δεν θα πει τιποτα! χαχα..Θα εχουμε πολύ συζήτηση για τα φωτιστικά μου φαίνεται!! Πάντως η λύση είναι πρακτική γιατί δεν χρειάζεται όπως λες κι εσύ μερεμέτια. Εχω ήδη μεταφερει μια φορά παροχή στο σημείο που ηθελα και ..δεν θελω να το ξαναζήσω. Τόοση σκόνη.. Αντίθετα το θέμα της αναρτησης το έχω δει σε σπίτι φίλων και μάλιστα με φωτιστικό με φυσητό γυαλί και ήταν πανεμορφο και τόσο ατμοσφαιρικό! Την καλημέρα μου!

  2. οι τελευταίες τρεις εικόνες είναι αυτό που θέλω να κάνω για την κουζίνα μου και ακόμα δεν έχω αξιωθεί!! Λατρεύω επίσης την ιδέα με το καλώδιο που κρέμεται!!

  3. Πραγματικά καίριο θέμα με πολύ καλαίσθητες λύσεις. Κι εγώ έχω ανάλογο πρόβλημα, ίσως και αρκετά δυσκολότερο. Εχω δηλαδή μια τραπεζαρία κοντά σε τοίχο όπου υπάρχει φωτιστικό-απλίκα. Το δύσκολο είναι πως ΔΕΝ υπάρχει ..ταβάνι. Δηλαδή, για την ακρίοβεια υπάρχει, αλλά είναι πάρα-πάρα πολύ ψηλά, γιατί το σπίτι είναι έτσι φτιαγμένο! Νομίζω πως ένα φωτιστικό τοίχου με μακρύ βραχίονα( που ακόμα το ψάχνω) θα μπορούσε να βοηθήσει.

  4. Καλησπέρα σας έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα. Σε ένα σαλόνι-τραπεζαρία έχει μία παροχή στο κέντρο. θα ήθελα να ρωτήσω, την ντίζα – βραχίωνα απο που να την προμηθευτώ, ψαχνω και δεν μπορώ να βρώ κάτι ανάλογο.
    Ευχαριστώ

  5. Θα ήθελα να ρωτήσω, τι είδους μερεμέτια εννοείται; Να πω ότι αναφέρομαι σε ένα άδειο σπίτι, χωρίς έπιπλα, ακατοίκητο, το οποίο θέλω να ανακαινίσω. Στο σαλόνι που είναι μακρόστενο, υπάρχει ένα φωτιστικό στο κέντρο, θα ήθελα να βάλω δύο, ένα από τη μία πλευρά που σκοπεύω να βάλω το καθιστικό και ένα από την άλλη που θα βάλω την τραπεζαρία. Μπορώ να σκάψω στο ταβάνι για να μεταφέρω την παροχή, ή δεν επιτρέπεται για λόγους ασφάλειας κτλ.

    1. Βεβαιως και μπορεί ο ηλεκτρολόγος να σκάψει στο ταβάνι για να μεταφέρει τη γραμμή αλλά και να δημιουργήσει νέα εφόσον θα χρειαστείτε και δεύτερο φωτιστικό.
      Επιτρέπεται, καθώς το σημείο που σκάβουν είναι ο σοβάς και δεν επηρεάζεται η στατικότητα του κτίσματος. Απλά υπολογίστε πως πολλές φορές το σοβάτισμα στα ταβάνια, είτε για αισθητικούς είτε για να “αναπνέει” καλύτερα (μύθος) δεν είναι σπατουλαριστό, δηλαδή δεν είναι απόλυτα λεία η επιφάνεια. Έτσι, όταν σκαφτεί και στη συνέχεια κλειστούν τα σημεία, το πιθανότερο είναι να φαίνεται η γραμμή του σπατουλαρίσματος και να ξεχωρίζει από το υπόλοιπο ταβάνι. Σε αυτά τα μερεμέτια αναφέρομαι. Στην περίπτωση που βαφτεί το ταβάνι, ζητάτε σπατουλάρισμα απο τον ελαιοχρωματιστή και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.