Η παραπάνω φωτογραφία που βλέπεις, ήταν ο λόγος αυτής της ανάρτησης. Εικόνα που την “πέτυχα” στο pinterest, όπως και όλες όσες θα δεις παρακάτω, κι ακόμη περισσότερες,γι’αυτό πάτα στο link να μαγευτείς.
Μισές δουλειές, που καθόλου μισές δεν είναι κατά βάθος. Η τεχνική (πες το κι έτσι) του βαψίματος μισού τοίχου, είναι κάτι που χρησιμοποιώ κατά κόρον και δεν έτυχε ποτέ να σου μιλήσω για αυτό. Την επιλέγω κυρίως σε στενόμακρους χώρους όπως διαδρόμους διαμερισμάτων, αλά και όπου θέλω ένα επιπλέον παιχνίδι με το χρώμα, κυρίως δηλαδή σε παιδικά υπνοδωμάτια. Ενίοτε, διαχωρίζω τα χρώματα με μία μπορντούρα ταπετσαρίας, ένα τρίτο χρώμα, ένα γύψινο, ένα ξύλινο πηχάκι, ακόμη και με μία μπορντούρα ψηφίδας, όπως είχα κάνει στο υπνοδωμάτιό μου και δωμάτιο της φεγγαρένιας πλέον. Αλλά να τελειώσω έτσι ασύμμετρα το χρώμα δεν το είχα κάνει ποτέ… και δεν σου κρύβω πως για μία πιο εναλλακτική πρόταση, σωστά συνοδευόμενη από τέχνη και διακοσμητικά, με ιντριγκάρει για το επόμενο εκκεντρικό project που θα μου τύχει.
Εδώ θα δεις βέβαια και βάψιμο στην πόρτα σαν συνέχεια του τοίχου, κάτι που δεν ξέρω αν θα το επιχειρούσα ποτέ ή για να το πω καλύτερα, αν θα το δεχόταν ποτέ πελάτης. Πάντως αυτό που βλέπω παρακάτω, μου αρέσει!
Κάποιοι πήραν φόρα, και συνέχισαν την τεχνική του μισού μισού και στους πίνακες. Πλάκα έχει, αλλά δεν στο προτείνω.
Στα παιδικά υπνοδωμάτια, γίνονται και τα περισσότερα “παιχνίδια” με το χρώμα…με τριγωνικά τελειώματα που από μακρυά θυμίζουν βουνοκορφές ή με καμπύλες που θυμίζουν κύματα, κάθε ένα έχει τη χάρη του.
Μέσα σε όλα, παρατήρησε καλά πως χειρίζονται την τέχνη σε σχέση με το διπλό χρώμα στον τοίχο. ο απλός τρόπος είναι όλα τα κάδρα να τοποθετηθούν στο επάνω μισό του τοίχου. Οι πιο μελετημένοι όμως, τα τοποθετούν έτσι ώστε το 1/3 περίπου της κορνίζας, να βρίσκεται στο κάτω μισό. Τώρα αν είσαι nerd, βρες τη χρυσή τομή και τοποθέτησέ τα. Πάντα όμως, δεν ξεχνάμε και τον παράγοντα ύψους που καταλαμβάνει το κάθε χρώμα, ώστε η οπτική μας προς το έργο τέχνης να μην ξεφύγει από τους κανόνες (γυρω στο 1,50μ. με 1,60μ. το κέντρο του πίνακα, όπου και το μέσο οπτικό πεδίο του ανθρώπου).
Και μια και μιλάμε για κανόνες, υπάρχει ακόμη ένας που λέει πως το πιο σκούρο ή πιο έντονο χρώμα πάει κάτω και το πιο ανοιχτό ή παλ, επάνω. Κι εδώ έρχονται οι παρακάτω εικόνες,ντυμένες εξαιρέσεις, να καταρρίψουν τον κανόνα και να φέρουν τα πάνω κάτω.
Τέλος, αν όλα αυτά σου φαίνονται too much, μπορείς απλά να προσαρμοστείς με ένα μισό-μισό έπιπλο, στοιχείο που λατρεύω.Το είχα κάνει κι εγώ αν θυμάσαι, μερικά χρόνια πριν, στο τραπεζάκι που είχα μεταμορφώσει.
Εσύ αλήθεια, έχεις κάποιον τοίχο ή έπιπλο βαμμένο κατ’αυτόν τον τρόπο;
Τα φιλιά μου,
Decofairy
Καλημέρες….υπέροχες φωτογραφίες, με ξεσήκωσαν . Αν έπρεπε να διαλέξω,σίγουρα θα ήταν οδυνηρό. Δεν έχω κανένα έπιπλο ή τοιχο βαμμένο έτσι αλλά σίγουρα θέλω να αποκτήσω. Καλή βδομάδα!
Καλη εβδομαδα και σε εσενα Σόνια! Εχουν πλάκα, να αποκτήσεις και να μας δείξεις το πριν και το μετα 🙂
Καλημεραααα Ανναστελλα μου. Τι υπεροχη ιδεα! Πολυ ομορφη τεχνικη. Ειδικα τα παιδικα δωματια ειναι μουρλια. Σιγουρα θα το επιχειρουσα στο διαδρομο μου μαζι ομως και τις πορτες. Μου αρεσε παρα πολυ. Πολλα φιλακια και τα χρονια πολλα στην φεγγαρενια.
Σε ευχαριστω πολύ Μαριάννα μου! Φιλιά και στο κορίτσι σου 🙂
Πολύ όμορφες ιδέες και φωτογραφίες. Οταν τις σχολιάζεις, Ανναστέλλα, βλέπω πόσα πράγματα προσλαμβάνουν τα δικά σου επαγγελματικά και εξασκημένα μάτια.Πολλά φιλιά και ευχές κι από μένα για την υπέροχη Φεγγαρένια σου!
Γι’αυτο είμαι εδώ, Αλεξάνδρα μου, για να μοιράζομαι τη δική μου οπτική μαζί σας 🙂
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές 🙂
Ανναστέλλα μου, μουρλιά οι ιδέες σου για μια ακόμη φορά!!!
Κρατάω τα δίχρωμα παιδικά δωμάτια με τις “βουνοκορφές”, αλλά και εκείνο με την “κουρτίνα”. Είμαι και σε αναζήτηση… αλλαγών, και οι προτάσεις σου έρχονται την κατάλληλη στιγμή για κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα πλέον δίχρωμα ρηγέ ή πάνω-κάτω κλπ.
Αλλαγές ακούω και χαίρομαι! Να περιμένουμε σύντομα ανάρτηση; Τα φιλιά μου 🙂
Αποκαλύφτηκα και εγώ, λοιπόν!!!
Για ανάρτηση δεν ξέρω να σου πω με βεβαιότητα…. αλλά οι αλλαγές που μας κάνουν να χαιρόμαστε (και δη στα παιδικά δωμάτια) είναι σίγουρες!!!
Καλημέρα Ανναστέλλα,
με μιας ημέρας καθυστέρηση – τώρα έχω πρόσβαση ξανά σε υπολογιστή – εύχομαι το κορίτσι σας να είναι γενναίο στη ζωή σαν τον Άγιο της!
Σοφία Σ.
Καλησπέρα και σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές Σοφία μου 🙂