Η Βασιλική είναι μία αναγνώστρια που ψάχνει για την καλύτερη λύση για το χώρο της, μια που θα ρίξει έναν τοίχο και θα προχωρήσει σε ανακαίνιση. Κουζίνα και καθιστικό με κάτι το διαφορετικό αναζητεί κι απευθυνθηκε στη Decofairy για αυτό.
Στην κάτοψη, θα δούμε τη δική μου πρόταση, θα επισημάνω όμως, ανοίγοντας παρένθεση, πως για τέτοιου είδους ανακαινίσεις το καλύτερο είναι να απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό για μία ολοκληρωμένη πρόταση, με τις αναγκαίες αλλαγές των σχεδίων και το διάλογο, αλλά και τη σωστή καθοδήγηση για την πραγματοποίηση του έργου, κάτι που δεν μπορεί να γίνει μέσα από μία ανάρτηση και τον χρόνο που διαθέτουμε για αυτή φυσικά, όσο κι αν κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τα δεδομένα. 🙂 Κι αφού κλείνουμε την παρένθεση, ας δούμε πως έχουν τα πράγματα.
Παροχές της κουζίνας κάτω αριστερά και τις διατηρούμε εκεί. Μπαλκονόπορτα για την κουζίνα και στη συνέχεια του τοίχου παράθυρο. Εκεί θα τοποθετήσω και τον έναν καναπέ. Ο δεύτερος, πλάτη στην κουζίνα και στραμμένος προς τη μπαλκονόπορτα, δημιουργεί τη γωνιά του καθιστικού, προστατευμένο από το πρώτο βλέμμα από την είσοδο. Μια σύνθεση στον μεγάλο τοίχο για τηλεόραση και τα συναφή, μπορεί να επεκταθεί σε γωνία και δίπλα στη μπαλκονόπορτα.
Η κουζίνα, μια ιστορία από μόνη της με μία νησίδα σαν συνδετικό κρίκο προς τον υπόλοιπο χώρο. Με καθίσματα μέσα έξω για υπέροχα τραπεζώματα 8-10 ατόμων…ε, για περισσότερους, προτιμήστε το μπουφέ 😉
Ο τοίχος πλάι στην είσοδο φιλοξενεί τα ψηλά κομμάτια όπως ψυγειο και τροφοθήκη. Ο φούρνος άνω πάγκου, βρίσκει τη θέση του στο τέρμα του άλλου τοίχου, πλάι στη μπαλκονόπορτα και τερματίζει το ύψος στο 130εκ-140εκ. και 2 ράφια πάνω από αυτή τη χαμηλή στήλη, δημιουργώντας μια γωνιά για στόλισμα.
Στη συνέχεια οι εστίες με τον απορροφητήρα. Στο μέσο του τοίχου περίπου, το πλυντήριο πιάτων (45cm) και εν συνεχεία ο νεροχύτης.
Παράλληλα, ανάμεσα στη νησίδα και τον πάγκο, τοποθετούμε ένα διαχωριστικό στόρι από την οροφή, για τις μέρες που οι ετοιμασίες στην κουζίνα δεν θελουμε να ειναι ορατες. Εστίες και νεροχύτης εξαφανίζονται με τον διακριτικότερο τρόπο από τον υπόλοιπο χωρο, χωρίς να απομονώνεται η νοικοκυρά.
Ιδιαίτερη σημασια δίνουμε στη διακόσμηση του τοίχου που διαχωρίζει την κουζίνα από την είσοδο, μια που είναι η πρώτη εντύπωση. Μη φοβηθείς το επιβλητικό μαύρο με ρήσεις γραμμένες με κιμωλία και τοπικό φωτισμό με σποτ από το ταβάνι, στραμμένο πάνω του.
Για διακόσμηση γενικότερα δε θα μιλήσω, μια που έχεις αρκετή δουλίτσα μέχρι εκείνη την ώρα.
Tα φιλιά μου,
Decofairy
Ανναστέλλα σε ευχαριστώ πάρα πολύυυυ για τη βοήθεια σου.
Ξεκινώντας ανάποδα, η ιδέα του μαυροπίνακα είναι τέλεια.
Επίσης εξαιρετική βρήκα την ιδέα της μεγάλης νησίδας…. εμπνέει και η φωτογραφία που έχεις βάλει!! Πιστεύω ότι δε θα τραπεζώνω πάνω από 8 άτομα καθημερινά, οπότε κανένα πρόβλημα!! 🙂
Τα λοιπά τμήματα της κουζίνας, υπολόγιζα ότι κάπως έτσι θα έπαιρναν τη θέση τους!
Σε ευχαριστώ και πάλι για τις ωραίες ιδέες σου…
Έχω όντως αρκετή δουλειά μπροστα μου αλλά με χαρά μου θα σε συμβουλευτώ και πάλι.
Φιλικά
Βασιλική
ο μαυρος τοίχος για κιμωλία είναι τέλειος!! μακαρι να μπορούσα να τον έβαζα και εγώ στο δικό μου. Το είδα σε σπίτι και είναι απίτευτο!!
Γεια σας. Θα ηθελα τη συμβουλη σας πανω στο εξης. Στο χωρο του living room, υπαρχει ενα σαλονι-καθιστικο και μια τραπεζαρια. Η ερωτηση σου εχει να κανει με τα πολυφωτα/φωτα οροφης,που πρεπει να τοποθετηθουν, οι ροζετες των οποιων βρισκονται σε αποσταση 3,5 μ. Πρεπει τα φωτα να εινα ιδια ή μπορουν να ειναι διαφορετικα.(εννοω σε στυλ). Εαν μπορουν να ειναι διαφορετικα, θα πρεπει να υπαρχει που να τα ταιριαζει?
Σας ευχαριστω
Καλησπέρα! Η προσωπική μου άποψη, είναι πως δεν είναι απαραίτητο να ανήκουν στο ίδιο σχέδιο τα φωτιστικά καθιστικού και τραπεζαρίας. Αυτό που είναι όμως σημαντικό είναι να δένει το υλικό τους. Μη συνδυάσετε π.χ. μπρούτζινο με νίκελ. Επίσης, το φωτιστικό που κατεβαίνει πιο χαμηλά, μπαίνει στην τραπεζαρία.