Αρχή της εβδομάδας και τι καλύτερο από το να ξεκινήσει με ένα σπέσιαλ καφεδάκι και τα νοστιμότερα συνοδευτικά του; Γι’αυτό σε πάω μια βόλτα μέχρι το κέντρο της Αθήνας, γωνία Ερμού και Αιόλου, όπου ένας ιδιαίτερος χώρος, με το ασπρόμαυρο να πρωταγωνιστεί και τη γεωμετρία να έχει ρόλο σκηνοθέτη στη διακόσμηση, χωρίζεται στα τέσσερα για να εξυπηρετήσει κάθε γευστικό γούστο, ανάλογα την ώρα και την επιθυμία, με κοινό χαρακτηριστικό όλων την ποιότητα. Το Γαλακτοπωλείο, το πιτοπωλείο, το καφενείο και το κουζινάκι, ολοκληρώνουν τις καθημερινές ανάγκες των περαστικών. Και με ένα όνομα που στάζει μέλι: Μελίαρτος. Αν μάλιστα κινείσαι στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, σίγουρα είχες καταλάβει από τις πρώτες αράδες που αναφέρομαι.
Η δική μου πρώτη συνάντηση με τον Meliarto, έγινε πριν ένα χρόνο περίπου, στην εκπαιδευτική μου βόλτα που σου είχα παρουσιάσει μέσα από την εργασία μου, εδώ. Και θυμάμαι πόση εντύπωση μου είχε κάνει αυτός ο νέος -τότε- χώρος. Aρκετούς μήνες αργότερα, μία τυχαία γνωριμία, που δείχνει να εξελίσσεται σε φιλία, μου έφερε στην επιφάνεια και πάλι το μαγαζί αυτό που μου είχε τραβήξει την προσοχή (καρμικό; Μπορεί!). Μετά από μερικές επισκέψεις και δοκιμές γεύσεων μοναδικών, έφτασε πιστεύω η στιγμή να το παρουσιάσω και σε εσένα.
Σκοπός μου βέβαια να σου δείξω την ιδιαίτερη διακόσμηση, δεν μπορώ να γλιτώσω όμως από τις γεύσεις και τις μυρωδιές που συνοδεύουν το χώρο, κι έτσι μερικές εικόνες θα τις πάρεις κι εσύ.
Το ασπρόμαυρο και η γεωμετρία, εμπνευσμένα από το Βυζάντιο και σχεδιασμένα από την Kanella, είναι τα δύο βασικά συστατικά της συνταγής, αυτού του υπέροχου χώρου, όπως σου είπα και πιο πάνω. Μοτίβα που επαναλαμβάνονται στο δάπεδο, στον τοίχο, στη συσκευασία.
Παράλληλα, φυσικά υλικά όπως το ξύλο και το τουβλάκι, δίνουν τη ζεστασιά, προσφέροντας την αίσθηση του παλιού,αναμεμειγμένη με το σύγχρονο. Είναι το mix n’ match που αγαπώ!
Όταν πας (γιατί θα την κάνεις τη βόλτα σου προς τα εκεί, το ξέρω) δοκίμασε το αγνό ρυζόγαλο με βανίλια Μαδαγασκάρης. Θα σε ταξιδέψει! Αυτό επιλέγω και για τη Φεγγαρένια, γιατί ξέρω με πόσο αγνά υλικά φτιάχνεται. Το απόλαυσε τόσο μάλιστα, που έτριβε τα…πόδια της! 😉
Πέρασε και από τη σελίδα του Μελίαρτου στο Fb και με ένα Like σου, θα μεταφερθείς σε έναν κόσμο γεύσεων και αρωμάτων που ανανεώνεται κάθε τόσο.
Tα φιλιά μου,
Decofairy
Καλημέρα! Ωραίες γεύσεις, όμορφη διακόσμηση!
Κι απο κοντα, συνοδείας της όμορφης μουσικής είναι ακόμη ωραιότερο 🙂 Καλημέρα!
Σούπερ το Meliartos και θα την κάνω τη βόλτα μου προς τα εκεί, σίγουρα, αλλά ξετρελάθηκα με τα υπέροχα πλεχτά σανδαλάκια της Φεγγαρένιας σου….
Α, ειναι το σήμα κατατεθέν μας τα πλεκτά μας 🙂
Κι εμένα μου άρεσε η γλυκιά φωτογραφία με τα ποδαράκια!!!!
🙂 Η Δήμητρα -πλέον- σας ευχαριστεί!
Μας πέφτει λίγο μακριά αν και δείχνει υπέροχο και από διακόσμηση και από γεύσεις. Τα ποδαράκια της φεγγαρένιας όμως είναι η καλύτερη εικόνα! Καλη εβδομάδα!
Όταν (δεν λεω αν 😉 ) κατέβεις στα μέρη μας, να ξέρεις που θα πάμε 🙂
Αχχ τι γλυκα που αρχιζει η εβδομαδα! Εμ το ρυζογαλακι θα το δοκιμασω. Τα σανδαλακια της φεγγαρενιας απλα τελειααα! Φιλακια και στις δυο σας.
Η επόμενη συνάντησή μας εκεί, λοιπον!
Μα τί τέλειο που δείχνει!! Τέλος του μήνα ανεβαίνω Αθήνα για ΣΚ και σίγουρα θα το αναζητήσω!!!!
Θα το βρεις πανεύκολα! Δοκίμασε και παγωτάκι…είναι η ειδικότητά τους 🙂