Και το όνομα αυτής Meatzza!
Η συνταγή αυτής της Κυριακής είναι περισσότερο μια ιδέα παρά μία συνταγή που πρέπει να ακολουθήσεις κατά γράμμα. Βασίζεται στη διατροφή χωρίς γλουτένη, άρα και χωρίς σιτηρά, άρα αν είσαι φανατικός της πίτσας θα έχεις ήδη περάσει σε άλλη σελίδα. Και όμως! Σήμερα θα σου δείξω μία πίτσα, αλλιώτικη από τις άλλες. Το πιο πιθανό είναι να νηστεύεις, οπότε φύλαξε την ιδέα για μετά το Πάσχα.
Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:
Ακριβώς ό,τι θα χρησιμοποιούσες για να φτιάξεις 2 μερίδες μπιφτέκια καθώς επίσης και ό,τι θα χρησιμοποιούσες για να “ντύσεις” την αγαπημένη σου πίτσα.
Η ιδέα έχει ως εξής:
Σε ένα μπωλ πλάθεις καλά τον κιμά (1/2 κιλό είναι ιδανικό για 2 άτομα) με τα μπαχαρικά της προτίμησής σου, ένα αυγό, λίγο γάλα, (καθόλου φρυγανιά, ψωμί ή αλεύρι), αν θες και λίγη μουστάρδα. Απλώνεις το μείγμα σε μία λαμαρίνα όπου έχεις στρώσει λαδόκολα. Ο πλάστης βοηθά αρκετά στο σωστό στρώσιμο και για να μην σου κολλάει ο κιμάς πάνω του, άπλωσε ένα κομμάτι σελοφάν όπου περνάς τον πλάστη. Αυτή θα είναι η βάση της πίτσας μας προς αντικατάσταση της ζύμης, οπότε την θέλουμε αρκετά λεπτή (1 εκ. είναι αρκετό).
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C με πάνω – κάτω αντιστάσεις τοποθετούμε τη λαμαρίνα μας στη μεσαία ράγα και ψήνουμε περίπου 10-12 λεπτά. Το μείγμα θα μαζέψει αρκετά και θα βγάλει τα υγρά του, οπότε στην επόμενη φάση, περνάμε την ψημένη πλέον βάση σε στεγνό ταψί και δουλεύουμε πάνω της όπως θα κάναμε σε μία συνηθισμένη πίτσα. Εδώ το αφήνω στα γούστο σου.
Το σίγουρο είναι πως ξεκινάμε με τη σάλτσα μας και τελειώνουμε με το τυρί μας. Στο ενδιάμεσο θα χορέψουν οι δικοί σου πρωταγωνιστές: Φρέσκια ντομάτα, ζαμπόν, γαλοπούλα, μπέικον, πιπεριά, κρεμμύδι, μανιτάρια…
Ξαναψήνεις την meatzza μέχρι να λιώσει το τυρί. Συνόδευσέ την και με μία σαλατούλα σερβιρισμένη σε καλαθάκι τυριού και είναι έτοιμη να την απολαύσεις.
Όταν την φτιάξεις, (γιατί θα την φτιάξεις, το ξέρω) περιμένω εδώ τις εντυπώσεις σου.
Τα φιλιά μου & καλή όρεξη!
Decofairy
Πολύ ωραία γαστριμαργική ιδέα. Χαρούμενη -απολαυστική Κυριακή
Επίσης μια όμορφη Κυριακή να έχεις Αλεξάνδρα μου 🙂
τωρα θα γκρινιαξω. κανω διατα & κυριακη σχεδον παντα δουλευω.
να πω κι ενα θετικο, να παει καλα η μερα… 🙂 μ αρεσει πολυ το ”κιμωλιάτο” logo στον μαυροπινακα.
Απαχος κιμάς, γαλοπούλα & light τυράκι κι είσαι κομπλέ κουμπάκι μου 😉
Χαίρομαι που σου αρεσει ο μαυροπίνακάς μου :*
αχ τί μας κάνεις πρωι – πρωι αλλά μαγειρικά σχέδια είχα. καλημέρα!!!
Κράτα την ιδέα για μεσοβδόμαδα! 🙂 Καλημεραααα !
και βέβαια!!
Καλημερα!! Τι λιχουδια ειναι αυτη!!! Πειρασμος!!! ( θελω να μπω στα σινιε ταγιερακια και με προκαλεις!!!!!)
Καλημέρα! Δεν είναι τόσο παχυντική με τις σωστες επιλογες υλικών…άσε που δε χρειάζεσαι και 12 κομμάτια για να χορτάσεις όπως συμβαίνει με την πίτσα 😉
Αχά! Κάτι μου λέει ότι θα αρέσει πολύ στους άντρες μου!
Ό,τι πρεπει για βραδιές ποδοσφαίρου Σοφία μου 😉